Gott om besökare på "Macken"

Det var stort intresse kring den nya temalekplatsen när den invigdes, och entusiasmen verkar inte ha avtagit drygt två veckor senare.

ANNONS
|

Den som vandrade förbi Maria Alberts park under tisdagseftermiddagen kunde njuta av glada utrop från lekplatsen. I den ljumma eftermiddagssolen var det många som valt att ta en tur till "Macken".

William får hjälp av mamma Hanna Wallberg att tanka bilen med tillhörande husvagn, för att sedan åter sätta sig bakom ratten.

– Den här lekplatsen är fantastisk, men den andra är också jättefin, säger Hanna, och syftar till Skrotnisses lekplats på Spikön.

Hon och Williams pappa, Anders Dahlberg, är glada åt den fina tajmingen med de båda lekplatserna.

– Vi har haft tur att det precis har kommit två så fina lekplatser lagom till att han är 16 månader, säger Hanna.

ANNONS

Läs också: "Det var som att komma hem"

Två av dem som besökte lekplatsen för första gången var David och hans pappa Mikael Karlsson. De hade åkt från Vänersborg särskilt för att besöka Macken-lekplatsen.

– Vi har helt okej lekplatser även hemma, som den nya i centrum, men den är här är ju lite extra. De har ju lite andra teman att spela på i Trollhättan, säger Mikael, medan David rusar in i husvagnen och kikar ut genom fönstret.

– Här är ju kul för vuxna också. Annars så sitter man ju ofta på en bänk och håller koll, fortsätter han.

Se bilder: Så blev Macken till

Det mest uppskattade inslaget på lekplatsen verkar vara linbanan, när TTELA hör sig för bland de unga besökarna. En av de som passade på att svinga sig i väg var 2,5-årige Daniel Khavari, som fick hjälp upp av pappa Muhammad.

– Han tycker jättemycket om att komma hit, säger Muhammed.

Även de besöker gärna båda lekplatserna, även fast det kan vara svårt att hinna in efter jobbet.

– Det bästa hade varit att ha något liknande även utanför centrum, att utveckla hela Trollhättan, säger han.

På en av klätterställningarna klättrar Engla Granberg, medan farmor Gunvor tittar på. De hinner precis kika förbi lekplatsen mellan skolan och dansträningen, medan Gunvor är på besök från Skara.

ANNONS

– Det var fantastsikt fint här, vilken samlingsplats. Det är himla bra att de satsar på barnen, säger hon.

ANNONS