Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Pavel Koubek / TT
Bild: Pavel Koubek / TT

Gunther ställer inte upp i kommunvalet

Efter granskningen av hyrbilsresor hoppar toppolitikern även av kommunvalet.

I ett pressmeddelande på fredagen meddelar Penilla Gunther att hon även avstår från att ställa upp i kommunvalet i Trollhättan. Detta efter att KD-politikern av Aftonbladet granskats för sina hyrbilsresor och anklagats för att låta skattebetalarna betala hennes privata resor.

LÄS MER: Redovisade inte privata mil – "slarv"

– Jag väljer att avstå min kandidatur till kommunfullmäktige i Trollhättan liksom till regionfullmäktige, med anledning av ändrade förutsättningar kring riksdagsvalet, säger Penilla Gunther.

Detta framgår av pressmeddelandet som nådde TTELA på fredagsförmiddagen.

– Jag hade sett fram emot att tillsammans med övriga Alliansen i Trollhättan, förändra den politiska majoriteten, men önskar nu alla aktiva i Kristdemokraterna och de övriga allianskamraterna lycka till, står det vidare.

LÄS MER: Partiledaren: "Det är allvarligt"

Redan hoppat av riksdagen

Efter den intensiva mediarapporteringen på onsdagen meddelade Trollhättepolitikern på eftermiddagen att hon hoppar av riksdagen. Då kunde inte lokala företrädare för partiet i Trollhättan svara på hur det skulle bli med hennes kandidatur till kommunvalet.

LÄS MER: Gunther hoppar av riksdagen

TTELA har sökt Penilla Gunther för en ny intervju på fredagen. I ett sms meddelar hon att hon avvaktar beskedet från riksdagsförvaltningen och i väntan på det är det hennes beslut om att avstå kandidaturerna till regionfullmäktige och kommunfullmäktige en logisk följd.

TTELA har tidigare skrivit om hur Gunther vänt sig till riksdagsförvaltningen med en rad frågor för att reda ut om vilka regler som gäller vad gäller turerna med hyrbil. Och hon har också bett om att få betala tillbaka pengar om hon gjort något fel.

"Klokt beslut"

Beslutet att Gunther inte ställer upp som kandidat för Kristdemorkaterna till kommunfullmäktige ska ha tagits på torsdagskvällen.

– Vi har suttit som grupp och tagit ett klokt beslut, säger Bedros Cicek som är partiets gruppledare i Trollhättan och även den person som står näst på tur på listan.

Bedros Cicek är gruppledare för Kristdemokraterna i Trollhättan. . Bild: Stefan Bennhage
Bedros Cicek är gruppledare för Kristdemokraterna i Trollhättan. . Bild: Stefan Bennhage

Hur tror du att situationen med Gunther påverkat er som parti lokalt?

– Vi har ett gemensamt ansvar och köra på i valarbetet vidare. Igår vid gruppmötet tog vi ett klokt beslut och det är det jag vill säga om det här, säger Bedros Cicek.