Häng med på Fallens dagar

Årets upplaga av Fallens dagar håller på för fullt, finns du med i vimlet?

ANNONS
|
(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.ttela.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())
Fallens dagar har äntligen dragit igång och det är fullt med folk i centrala Trollhättan. Vid ett av försäljningstälten på Kungsgatan står Lukas Boman från Linköping som är på plats med familjen och provar en hooverboard.
– Det var roligt, men svårt att hitta balansen. Hur man än gjorde så åkte den framåt, berättar han.
En bit bort från vimlet på ett café sitter Zita Polgar och Roger Jonsson med sin tax Isola och firar första dagen på semestern med varsinn glass. För dem är musiken viktigast under Fallens dagar.
– I kväll blir det Jerry Williams, sen pratade vår granne om att the Refreshments också ska spela så vi går nog dit också. Är det fint väder så går vi nog och tittar på kraftprovet också, säger Zita Polgar och Roger Jonsson.
Tillbaka på Kungsgatan står Lova Frimodig och väljer ut vilken heliumballong hon ska köpa, det blir till slut en rosa enhörning.
– Jag tycker att enhörningar fina, den har fin färg och sen är det blommor och en stjärna på den, säger en märkbart nöjd Lova.
I ett av öltälten nere vid strandgatan sitter Mathias Lindahl, Sophia Leinonen, Christoffer Ronnede och Richard Cander som åkt från Lilla Edet.
– Vi sitter här och dricker öl och har en trevlig dag, säger Matias.
Något kraftprov blir det heller inte för gänget.
– Vi kommer nog se dem springa utanför genom rutan, men något mer blir det inte, säger han med ett skratt.
Nere vid älven sitter systrarna Jane Larsson och Birgitta Guldbrannel och följer roddtävlingen, de är förtjusta i alla tävlingar som pågår under helgen. – Det är fantastiskt att det händer så mycket kul på Spikön, sen är ju kraftprovet ett måste att gå och titta på också, säger Jane.
Innan de satte sig vid roddtävlingen var de och kollade på vattenfallet.
– Det är roligt med allt hålligång, säger Jane Larsson och Birgitta Guldbrannel.
Vädret har varit varierat under helgen, men alla besökare som man ser verkar vara vid gott mod och det är fullt med folk ute på gatorna. Det är många som vill kolla in marknaden på stan, vissa passar på att äta det som erbjuds i alla olika matvagnar och många vill kolla in vad som händer nere vid fallen.
Nere vid fallområdet är det full fart och Victoria och Willhelm från Lilla Edet står och begrundar vattnet som forsar ner genom fallen.
– Det är coolt med alla stora vågor, säger Willhelm. Han berättar också att de ska kolla på alla grejer som finns.
I Innovatums tält strax bortom fallen har ett gäng svårt att enas om vad roboten ska föreställa, det står mellan en mus eller groda. Det är Noa Laudamssamt Jonathan, Oliver och Cornelia Dahlström, som leker med robotorna.
– Man programmerar roboten när man trycker på olika knappar och sen så kör den så, förklarar de.
I cirkustälten nere vid fallen pågår en barnföreställning med några som kallar sig långakalsong, Sandra Larsson och Emily Bränder från Tjörn är inte så intresserade av själva föreställningen men har gått in i tältet för att skydda sig mot regnet.
– Vi har åkt hit för att kolla på alla artister, vi såg Jerry Williams i går och i kväll ska vi kolla på alla artister. Det är så roligt att det är så mycket folk överallt, säger de.
ANNONS