Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/16

Här är bidragen till pepparkakstävlingen

På fredag, 15 december, presenteras finalisterna och då kan läsarna börja rösta.

För tredje året arrangerar stadsbyggnadsförvaltningen pepparkakstävlingen, och för andra året i samarbete med tidningen. Det har varit minst sagt imponerande alster i pepparkaksdeg, kristyr, och karamell som skapats ute i stugorna.

Hela Ullevi med Håkan Hellström på scenen, en laptop med "lussemus", Skrotnisses lekplats, ett nöjesfält, en spis med gröt- och glöggkok på gång och många fantastiska pepparkakshus har deltagit i tävlingen.

Allvarligt syfte

Ett lite allvarligare syfte finns i bakgrunden, att öka invånarnas intresse för stadsbyggnadsfrågor. Deltagarna behöver varken detaljplan eller bygglov, men kan tänka på att bygget helst ska vara flyttbart – utifall det går till final och ska ställas ut.

Från och med fredag 24 november och fram till midnatt 12 december går det bra att skicka in bilder på skapelserna. Adresser och tävlingsregler finns på Trollhättans stads webbplats. TTELA kommer löpande att lägga ut tävlingsbidragen på sin sajt.

Jury utser finalister

Därefter kommer en jury att utse ett antal finalister, som det går att rösta på veckan före jul – på www.ttela.se.

Tanken är att vinnaren ska presenteras 23 december och att en prisceremoni ska hållas första helgen i januari, i samband med Vinter på Spikön.

Läs även: Rösta fram vinnaren i pepparkakstävlingen