I många år har problemet med för få och överfulla återvinningsstationer varit aktuellt. Men nu är en ny station snart klar att tas i bruk.
I många år har problemet med för få och överfulla återvinningsstationer varit aktuellt. Men nu är en ny station snart klar att tas i bruk. Bild: Martina Holmberg / TT

Här blir det ny återvinningsstation

Efter många om och men är det nu klart när den nya återvinningsstationen i Sjuntorp kommer vara redo att ta emot skräp.

ANNONS
|

Första veckan i juni ska den nya återvinningsstationen ställas i ordning på Kvarntorpsvägen, bakom kommunens depå.

Placeringen av den nya stationen kommer att göra det lättare för boende att återvinna sina förpackningar och tidningar. Markarbetet har redan påbörjats och inom två veckor ska behållare och inhägnad vara på plats, skriver man i ett pressmeddelande.

– Efter ett gott samarbete med kommunen och engagerade personer på orten har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sjuntorp. Vi är glada att kunna tillgodose de behov som finns, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings – och Tidningsinsamlingen, FTI.

Problem med för få återvinningsstationer och att den enda som funnits de senaste åren, i Skrehall, ofta har blivit överfull och att den geografiskt inte ligger så bra till, har gjort frågan till en riktigt utdragen följetong. Kommunen har fått många klagomål och i TTELA har man också kunnat läsa irriterade insändare de senaste åren om ämnet.

ANNONS

Efter att den station försvann som fanns vid Konsum-butiken har olika förslag lagts fram, men fallit på att boende klagat på lukt och buller. Bygglov har rivits upp, men till slut hittade man en plats, där man nu gjort förberedande arbeten och gjutit en platta vid kommundepån. Man återvänder alltså till samma ställe, där man tidigare har haft en station.

– Återvinningen har varit eftersatt länge i Sjuntorp, så vi är riktigt glada att det nu blir åtgärdat. Det är en tumme upp-dag, säger Magnus Geverts, chef för affärsområde renhållning, Teab.

Han säger att det är tack vare pensionärsföreningen i Sjuntorp, som det hela kommit till ett lyckligt slut.

–Det är de som har varit väldigt drivna i det här och tagit fram olika förslag efter vad kommuninvånarna vill. Det är ett riktigt medborgarinitiativ. Egentligen är ju inte det här vårt ansvar, det är FTI som driver stationerna, men vi är ju glada ändå i kommunen för det gör ju att det blir mindre förpackningar i våra sopor, säger Magnus Geverts.

ANNONS