Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Här flyttar studenterna in i nya kvarteret

Nu har studentkvarteret Magnetiten på Skogshöjden invigts. I måndags flyttade bland annat Hortense, Thomas och Marten, tre av Högskolan Västs nya internationella studenter, in.

Nu är de nya studentbostäderna i kvarteret Magnetiten invigda. Kvarteret ligger på Skogshöjden i ett naturskönt område. I torsdags samlades Eidars styrelse, personal från Eidar, representanter från Trollhättans stad, Lidbergs Bygg, Studentkåren vid Högskolan Väst och några av alla internationella studenter på Högskolan Väst. Tillsammans firade de att de 20 studentlägenheterna i Magnetiten är inflyttningsklara.

Det hölls ett högtidligt tal, på engelska, av Eidars vd Urban Blom som tillsammans med studentkårens ordförande Julia Junedahl klippte det symboliska bandet.

Halvvägs till 1000 nya hyresrätter

Invigningstalet präglades av stolthet. För den samlade skaran berättade Urban Blom en kort historik, och om hur glad han är över att fler studenter nu kan få nya hem i Trollhättan. Avslutningsvis berättade han också om de kommande projekten på Innovatum som planeras med byggstart första kvartalet under 2019. Där hundra nya studentbostäder ska byggas.

– Den första inflyttningen beräknas ske vid termin start hösten 2020. Därmed är vi halvägs i vår satsning om att bygga minst tusen nya hyresrätter på 15 år, sa han.

Några av studenter var Hortense Diverchy , Elodie Duchoc och Thomas Bogrand från Frankrike som tillsammans med Marten Kuhn, student från Tyskland, pratade om de nya lägenheterna de inom några dagar skulle flytta in i.

– Det är nytt och fint. Jag kommer att dela lägenhet, och sovrum, med en kompis som också är från Frankrike. Det blir första gången jag inte har något eget privat rum att dra mig undan i om det skulle behövas. Men det ska nog gå bra, säger Hortense Diverchy som är här för att läsa företagsekonomi.

De fyra studenterna som var på plats har alla varit i Trollhättan drygt en månad.

– Trollhättan är en fin stad med mycket grönområden och träd. Alla vi har mött är väldigt vänliga, säger Elodie Duchoc och lovordar alla, från Eidars medarbetare till Högskolan Västs, som har hjälpt dem hitta till rätta under den tiden.

Nya kvarteret har 20 lägenheter

Kvarteret består av 20 studentlägenheter, alla 1,5 rum med pentry och egen ingång i markplan. 10 av lägenheterna är möblerade och är öronmärkta för högskolans internationella studenter?.

Studentkårens ordförande, Julia Junedahl, är glad över att lägenheterna är klara. Hon ansvarar bland annat för arbetat med bostadsfrågor för studenter på Högskolan Väst.

– Ett litet tryck är det fortfarande, även om de allra flesta har löst bostadsfrågan.