mšrkerkvŠll, Virsehatt naturreservat
mšrkerkvŠll, Virsehatt naturreservat Bild: Andreas Apell

Här hävs eldningsförbudet

När det var som torrast och varmt gick Trollhättans stad och Melleruds kommun ut med eldningsförbud. Dessa gäller inte längre.

ANNONS
|

I mitten av augusti gick Trollhättan och Mellerud ut med beskedet om eldningsförbud. Det på grund av risken för brand i och med det torra, varma vädret och det var då inte tillåtet med eldning eller grillning utomhus.

På torsdagsförmiddagen kom dock beskedet från Trollhättans stad att man från och med klockan tolv häver eldningsförbudet i kommunen. Det är kommunen som ihop med räddningstjänsten, Närf och länsstyrelsen kommit fram till beslutet.

Även eldningsförbudet i Vänersborgs kommun hävdes under torsdagsmorgonen.

Senare under eftermiddagen beslutades det även i Melleruds kommun att häva eldningsförbudet med omedelbar verkan. Detta efter rekommendation från Närf.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS