Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hjälptes loss ur hål av räddningstjänsten

Tisdagsmorgonen blev spännande för barnen på en förskola i Trollhättan. En pojke fastnade med tummen i ett hål och räddningstjänsten fick komma till undsättning.

De flesta känner väl till Emil i Lönneberga och historien om när han fastnade med huvudet i soppskålen. Riktigt så dramatiskt var det inte på förskolan i Trollhättan, men nära nog.

Av outgrundlig anledning, men helt självklar för barn, kunde en av förskolans pojkar inte låta bli att sticka in sin ena tumme i ett hål i en dörr.

Och där satt tummen fast.

Enligt räddningstjänsten vågade förskolepersonalen inte lirka på och dra för mycket i tummen. Utvägen blev att kalla på brandmännen.

– Det var inte så allvarligt, vi kunde med lite handkraft dra loss pojken. Han ska ha varit samlad under insatsen, berättar inre befälet hos Norra Älvsborgs räddningsförbund.

Hur det gick för Emil i Lönneberga? Emils mamma Alma ville slå sönder soppskålen, men det var den för fin för tyckte pappa Anton. Istället blev det en tur till doktorn i Mariannelund. Och där sprack skålen när Emil bockade inför doktorn och slog huvudet i en bordskant.