Intresset för att i virustider vara en extra resurs inom Trollhättans stads verksamheter är stort. De som blir aktuella för tjänst ska erbjudas timlön i enlighet med kollektivavtal.
Intresset för att i virustider vara en extra resurs inom Trollhättans stads verksamheter är stort. De som blir aktuella för tjänst ska erbjudas timlön i enlighet med kollektivavtal. Bild: Stefan Bennhage

Hundratals villiga att jobba extra inom kommunen

Rekryteringskampanjen "Vi behöver dig" har fått ett enormt gensvar. På några få dagar har Trollhättans stad fått in närmare 400 ansökningar.

ANNONS
|

Kampanjen som mjukstartade i fredags eftermiddag har som mål att få in extrapersonal till kommunala verksamheter, framför allt inom vård och omsorg. Kommunen vill gardera sig för att kunna ge service även om sjukfrånvaron blir högre på grund av coronaviruset. Och många verkar vara beredda att vilja göra skillnad. På bara några dagar har personalkontoret fått in 370 ansökningar.

– Det är vi tacksamma för. Vi hade inte riktigt föreställt oss att gensvaret skulle bli så stort, säger kommunens personalchef Elisabeth Funck.

Löpande rekrytering

Hur många extra händer som behövs är svårt att sia om i dagsläget. Men behovet förväntas visa sig de närmaste veckorna. Kommunen arbetar just nu med en förenklad introduktion och handledning som ska utgöra startsträcka för intresserade. Intervjuer ska ske löpande och kandidater ska matchas mot de behov som finns inom olika verksamheter.

ANNONS

– Vi har en grupp som genomför telefonintervjuer som ett första led i rekryteringsprocessen, berättar Elisabeth Funck.

Intensivutbildas

Arbetsuppgifter som kan vara aktuella är bland annat att köra ut mat till gruppboende och hemtjänsttagare, städ, tvätt, disk och sophantering. De som erbjuds anställning som extrapersonal ska också få en intensivutbildning i arbetet med att förhindra smittspridning.

ANNONS