Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Insatsstyrkan grep hotfull man - nu anhållen

En man barrikaderade sig i sin lägenhet och insatsstyrkan bistod Trollhättepolisen. Mannen kastade bland annat kokhett vatten mot polisen.

Under dagen har en polisinsats på Lextorpsvägen i Trollhättan ägt rum. Enligt polisens presstalesperson rör det sig om en utåtagerande man som ska ha barrikaderat sig i en lägenheten.

– Det rör sig om en person mår väldigt dåligt och som ska ha kastat saker på polisen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

För att bistå Trollhättepolisen i arbetet med att få ut mannen ur lägenheten kallades polisens insatsstyrka från Göteborg upp. Larmet kom vid 10.32 på förmiddagen och mannen greps vid 14-tiden i sin lägenhet.

– Insatsstyrkan grep honom och ingen har skadats allvarligt. Mannen som greps har en självförvållad skada i handen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Gripandet föregicks av en hel del våldsamheter från den nu gripne mannen.

– Det var bara våldsamheter från honom. Han kastade saker mot polisen, bland annat kokhett vatten och han viftade också med kniv. Det finns också en sönderslagen polisbil och en sönderslagen personbil, säger Stefan Gustafsson.

Bilarna bärgades senare under dagen från platsen.

Efter gripandet fördes mannen till sjukhus för vård. Han är misstänkt för tre fall av försök till misshandel och skadegörelse. Han fördes sedan till polishuset i Trollhättan där han förhördes under torsdagen och anhölls då av åklagare.