Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/31

Jerka vägrar gå i pension

Regnet upphörde och solen kikade fram lagom till fredagens musikaliska höjdpunkt. Jubel och spontandans uppstod vid den stora scenen, och det blev snabbt ont om plats på Drottningtorget under rockkungen Jerry Williams uppträdande.

Konserthelgen brakade loss med en välbekant röst under fredagskvällen, när den folkkära rockaren Jerry Williams intog scenen på Drottningtorget.

Den legendariska sångaren, som har hunnit fylla 74, körde häromåret en avskedsturné, men klarade inte att hålla sig undan rampljuset. Och ork och fysik verkar det inte saknas, till Trollhättepublikens stora glädje. När han väl äntrade scenen fick han ett öronbedövande jubel, och fick stå stilla en stund och suga i sig atmosfären.

Doris Jägerholt och Peter Junhamn hade placerat sig längst fram i publikhavet för att få vara närmast den outtröttliga artisten. De gladde sig också åt att paraplyet inte behövde komma till användning.

– Jag har varit på ett tiotal konserter med Jerry Williams, och det brukar vara bra rakt igenom, säger Doris, som inte vill nämna någon särskild favoritlåt.

För Peter Junhamn var det första gången han fick se rockikonen live, men han hade å andra sidan en hel del erfarenhet av akten som fick värma upp publikmassan.

– The Refreshments har jag följt i 15 år, och sett dem många gånger på olika platser. Det är jätte roligt att Trollhättan bjuder på det här, säger han.

Jerry Williams slog igenom för mer än 50 år sedan, och listan över släppta skivor och låtar är närmast oändlig. Under fredagens konsert på bjöd han på såväl gammalt som nytt, med en resa genom decennierna från 60-talets singlar till dängan Did I Tell You, och i extranumret fick publiken jubla till framförandet av I Can Jive.

Här och var uppstod spontanbugg framför scenen, trots det begränsade utrymmet, och ett stort gäng skanderade "Jerka, Jerka" mellan låtarna.

Efter en dryg timmes konsert, med en lång rad extranummer, kan man förstå det onödiga i att gå i pension.