Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Köpte champagne för annans pengar

Två champagneflaskor och en drink. Det köpte en 25-årig man med en annan persons bankkort på krogen. Nu åtalas 25-åringen.

Det var i april förra året som en vakt på en krog i Trollhättan fattade misstankar om att något inte stod rätt till. Detta efter att andra besökare på krogen påpekat att en person, den nu åtalade 25-åringen, betedde sig störigt och beställde in en hel del alkohol.

Vakten hörde sig för med barpersonalen som kunde bekräfta att mannen köpt bland annat champagneflaskor, med ett gult kort. När vakten ville prata med 25-åringen höll 25-åringen ett bankkort i handen, enligt vakten.

En kort stund senare när vakten och 25-åringen står och pratar håller han inte längre i kortet. Vakten ser då hur en person tar upp ett bankkort från marken och försöker ge till 25-åringen. 25-åringen tar inte emot det, men det gör vakten. På kortet står ett tjejnamn.

Det är med det kortet som den 25-åriga mannen misstänkt ha handlat alkohol för 2 779 kronor totalt. Nu åtalas han för flera fall av bedrägerier.

Kortet tillhörde en kvinna som besökt krogen tidigare under kvällen, och som hade märkt av att hennes kort var borta. Senare på natten blev hon uppringd av polisen som berättade om vad som hänt.

25-åringen förnekar brott, och säger samtidigt att han inte minns mycket av kvällen på grund av berusning.