HÅRDA KLAPPAR.   Fredrik Svensson var en av många som dan före dan köpte julklappar, hårda åt barnen och mjuka åt frun.
HÅRDA KLAPPAR. Fredrik Svensson var en av många som dan före dan köpte julklappar, hårda åt barnen och mjuka åt frun.

Klappar i allra sista minuten

Trångt och ont om lediga parkeringsplatser – många ägnade dan före dopparedan åt julhandel på Överby köpcentrum.

ANNONS
|

Trängsel på parkeringen, men Inte lika stor trängsel inne i köpcentrat. Dessutom en något överraskande övervikt av glada miner hos shoppingfolket, i varje fall inga synliga stressymptom, denna dag före julafton.

Somliga affärer lockade med rea, andra erbjöd 20 procent på herrsortimentet. Hörlurar, utsedd till årets julklapp, hade strykande åtgång, rapporterades det.

En av dagens allra yngsta julshoppare på Överby var fyraåriga Lovina Wolrath från Vänersborg, som tog med pappa Henrik för att köpa julklapp till brorsan.

– Det är en soptunna, med massor av soptunnor inuti, viskade hon och visade hur det fungerade innan hon slog in klappen med hjälp av pappa.

ANNONS

Fredrik Svensson från Trollhättan blandade hårda paket med mjuka.

– Ungarna har varit magsjuka hemma, att handla det sista i dag var enda alternativet. Ett litet extra tröstpaket till frugan och kälke till barnen, berättade han.

Tina Jensen gillar det här med att ge sig ut på klappjakt i sista stund.

– Dan före dan tar du det du tar, annars står du bara och velar. Det är lite roligt så här i sista stund, sa hon innan hon hastade vidare för att fika med väninnan Camilla Pettersson.

Bröderna Albin och Markus Svensson, 12 och 10 år gamla, letade julklappar till mamma och pappa.

– De har visat vad de vill ha. En bok till mamma och så hittade vi en fräck träningströja till pappa. Nu ska vi leta efter julklappar till mormor och släkten, berättade de.

Gladast av alla julshoppare var nog John Zammata från Trollhättan.

– Jag fyller 17 år i dag! Jag vaknade upp och var på bra humör, då tänkte jag att nu är det dags, det är bara att köra. Jag jobbar alltid bättre på stress, samma sak med läxor och allt, stress är bra, sa han, log stort och berättade att han köpte julklappar till kusinerna och kusinbarnen.

ANNONS

Längsta köerna dan före dan fanns där det säljs elektronik, inredningstillbehör, smycken, leksaker och köksutrustning.

– Vi har sålt väldigt mycket köksprylar, mycket bakmaskiner och tillbehör. Alligatorn, en grönsakshackare som hackar och strimlar, är något som alla frågar efter. Annars är det nog lite lugnare i dag jämfört med lördag och framförallt fredag, då var det kö från det att vi öppnade tills stängning. Totalt sett har det varit en bra julförsäljning, i klass med förra året, berättade Louise Dahlin, Cervera.

ANNONS