Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Frank Augstein

Kommunen vill omplacera "Bandidos-anställd"

Trots att Trollhättans stad kände till att en anställd hade kontakter med kriminella när han anställdes vill de nu omplacera mannen. Facket reagerar mot kommunens agerande och väljer nu att ta strid för sin medlem.

I mitten av april framkom uppgifter om att en person som är anställd i Trollhättans stad för att stödja kriminella samtidigt haft samröre med kriminella på fritiden. Mannen ska bland annat ett år före sin anställning ha poserat tillsammans med personer från Bandidos, mannen ska också ha viftat med vapen i en musikvideo, detta enligt P4 Väst.

Läs mer: Kommunanställd poserade hos Bandidos

Kommunen sa till en början att de inte kände till vad mannen gjort på sin fritid. Men för P4 Väst erkänner nu socialchefen i Trollhättans stad Said Niklund att mannen varit öppen med sin bakgrund. Trots detta vill kommunen nu omplacera mannen.

– Vi var medvetna om att han känner folk och växt upp med folk som är medlemmar i kriminella nätverk. Vilka man umgås med och vilka man har kontakt med utanför arbetet, så länge man inte är dömd är det upp till var och en. Men om allmänhetens förtroende skadas på grund av de man umgås med, då måste vi titta på vad det innebär för verksamheten, säger Said Niklund till P4 Väst.

Fackförbundet kommunal som mannen tillhör har nu valt att ta strid för sin medlem.

– Både min och min kollegas uppfattning är att kommunen känt till att han haft kontakt med kriminella och jag tror att det var därför de anställde honom, säger Fredrik Rydell, ordförande för Kommunal Trollhättan/Lilla Edet till P4 Väst.