Kommunens besked – eldningsförbud utfärdat

Från klockan 12 på fredagen råder eldningsförbud enligt den lägre nivån i Trollhättan.

ANNONS
LocationTrollhättan||

"Rådande torka i skog och mark gör att en brand blir mycket svår att hantera. Eldning utomhus är förbjuden i Trollhättan", meddelar kommunen i ett pressmeddelande på fredagen.

Förbudet är på en så kallad lägre nivå och innebär förbud mot viss typ av eldning utomhus. Det är exempelvis förbjudet med eldning, grillning, matlagning och bränning med fast bränsle som ved, kol, gräs, ris och grenar i mark och områden som ligger så nära skog att elden lätt kan sprida sig dit.

"Syftet med förbudet är att förhindra skogsbrand", skriver kommunen.

"Grillning är tillåten i en för ändamålet framtagen grill eller vid särskilt iordningställda grillplatser, samt i egen trädgård", skriver kommunen vidare.

ANNONS

Förbudet träder alltså i kraft på fredagen klockan 12 och gäller för hela området tills vidare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS