Vid lunchtid på lördagen grep väktare en kvinna och tre barn vid en butik på Etage shoppingcenter.
Vid lunchtid på lördagen grep väktare en kvinna och tre barn vid en butik på Etage shoppingcenter. Bild: Stefan Bennhage

Kvinna och barn stal från butik

Vid lunchtid på lördagen grep väktare en kvinna och tre barn vid en butik på Etage shoppingcenter. Anledningen? De försökte stjäla varor till ett värde av flera tusen kronor.

ANNONS
|

Det ovanliga larmet kom till polisen vid lunchtid, då en kvinna packade ner flertalet varor i en väska. Problemet med detta? Att varorna var stulna. Inte nog med det, de stals av tre minderåriga under 15 år.

– Det var varor av ett värde på närmare 7000 kronor, säger jourhavande förundersökningsledare Matias Hasselström.

De fyra gärningspersonerna är släkt, bland barnen finns både barn och syskonbarn till kvinnan. Kvinnan och de tre barnen stoppades av butikens väktare på plats, och togs sedan om hand av polisen.

– Kvinnan förhördes på station och släpptes fri efter det. Hon är misstänkt för stöld av normalgraden, säger Matias Hasselström.

ANNONS

När det handlar om barnen så är de inte straffmyndiga då de är under 15 år. I deras fall har socialtjänsten kopplats in.

– Det känns inte bra att använda barn till något sådant här, säger Matias Hasselström.

Hela stöldförsöket fångades på film. Varorna säkrades av polisen på plats.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS