Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Advokat Per-Åke Kvarnström.  Bild: Andreas Olsson
Advokat Per-Åke Kvarnström. Bild: Andreas Olsson

Kvinnan flyttad till nytt häkte samma dag som domen

Den 42-åriga kvinnan dömdes på fredagen för mordet på sin kollega. Samma dag flyttades hon till ett nytt häkte, vilket gjorde att försvararen Per-Åke Kvarnström inte fick tag på sin klient förrän sent på fredagseftermiddagen.
– Hon anser sig oskyldig, hon vill ha det prövat i hovrätten, säger han till TTELA på fredagseftermiddagen.

Den 42-åriga kvinnan dömdes på fredagen för mordet på sin kollega. Hon förnekar brott och hennes försvarare Per-Åke Kvarnström meddelar att hon vill överklaga domen.

– Hon anser sig oskyldig, hon vill ha det prövat i hovrätten, säger han till TTELA på fredagseftermiddagen.

Kvinnan har suttit häktad sedan i september. Hon har varit på häktet i Uddevalla fram till för några dagar då hon flyttades till Borås. På fredagen flyttades hon igen, denna gång till Stockholmsområdet, på grund av platsbrist, vilket P4 Väst var först att rapportera om.

LÄS MER: Kvinna döms för assistentmordet

”Värdelöst”

Transporten gjorde att advokaten inte fick kontakt med sin klient förrän sent på fredagseftermiddagen. Per-Åke Kvarnström är inte nöjd med hanteringen.

– Under den dag hon riskerar att få ett långt fängelsestraff för mord, vilket hon ju fått nu då, så väljer man att flytta just henne. För mig och min huvudmans möjligheter att ha kontakt är det inte bra. Jag hade tänkt prata med henne in persona, inte över telefon om det här. Den möjligheten försvann ju nu – det är värdelöst. När någon har suttit häktad så länge bör man inte ens flyttas till Borås, det är att ta alldeles för lite hänsyn till individen, säger han.

Kvinnan fick nu istället besked om domen från Kriminalvården.

Tidsbegränsat straff

Advokaten ger inte särskilt mycket kommentarer till domen, men han lyfter att han under rättegången argumenterade för att om rätten ändå skulle döma kvinnan för mord, trots att hon menar att hon är oskyldig, så borde det bli ett tidsbegränsat straff.

– Jag påpekade dels att detta våldsdåd uppenbarligen inte var planerat, det fanns ingenting i utredningen som tydde på det, dels att det verkade vara en hastig impulsartad handling. De två faktorerna har domstolen också skrivit i sin dom som omständigheter som gör att det blir ett tidsbegränsat straff. Så långt är det bra, säger Kvarnström.

LÄS MER: Hör mordmisstänkta kvinnan i nytt poddavsnitt