Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Lägenhetsbrand i Trollhättan

Det brann under tisdagskvällen i en lägenhet på Karlstorpsvägen i Trollhättan. Räddningstjänsten var på plats med sex enheter och gick in med rökdykare. En person räddades från lägenheten och det upprättades en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Det var vid 19.20 som larmet kom in till SOS alarm att det brinner i ett flerfamiljshus i Trollhättan. Förutom de sex räddningstjänstfordonen fanns där även två ambulanser.

– Vi har nyss anlänt till platsen. Just nu går vi in i lägenheten med rökdykare för att se till så att det inte finns någon i lägenheten, säger Anders Elfström, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Enligt SOS alarm var larmaren en inringare som hade sett svart rök från byggnaden. En person har räddats från en balkong.

Strax efter 20.00 var branden släckt och räddningstjänsten började packa ihop.

– Det var bara en person i lägenheten och honom kunde vi rädda från balkongen. Strax därefter var branden släckt, säger Anders Elfström.

Samma person fördes sedan iväg med ambulans.

Fyra polisbilar har också varit på platsen och på polisens hemsida skriver man: ”Händelsen anmäls som allmänfarlig vårdslöshet. Något uppges ha börjat brinna på spisen.”