Lägenhetsbrand i Trollhättan - en till sjukhus

Kraftig rökutveckling larmade räddningstjänsten till en lägenhet i centrala Trollhättan. När de kom till platsen brann det i ett kök på sjunde våningen. - Det brann kraftigt i köket och både lägenheten och trappuppgången var rökfyllda, säger Johan Ytterberg, inre befäl på Norra älvsborgs räddningstjänst.

ANNONS
|

Vid halv 9-tiden fick räddningstjänsten larm om en lägenhetsbrand på Lantmannavägen i centrala Trollhättan. Styrkor från två brandstationer tog sig till platsen och tolv brandmän jobbade med rökdykning och släckning av lägenhetsbranden. - Larmet kom in som kraftig rökutveckling och visade sig vara en brand i ett flerfamiljshus, säger Johan Ytterberg.

En till sjukhus

Enligt Johan Ytterberg ska inga personer ha befunnit sig i lägenheten som brann, men en person fick föras till sjukhus efter att ha andats in brandrök i trapphuset. Vid 21-30-tiden var branden släckt, men räddningstjänst och polis var kvar på platsen.

- Själva branden är släckt, men nu håller vi på med efterkontroll så att det inte sprider sig till vinden eller via lägenhetsfläktar eller andra kanaler, säger Johan Ytterberg. Huset är avspärrat av polis i väntan på att räddningstjänten ska bli klara på platsen.

ANNONS
ANNONS