Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Lämnat bilen i Mongoliet – nu väntar Thailand

Efter flera månaders resande är Frida och Jacob Odes bil nu på väg från Mongoliet till Trollhättan. Själva befinner det sig i Thailand för att jobba som dykinstruktörer.

TTELA har tidigare berättat om Jacob Ode från Trollhättan som tillsammans med sin fru Frida har varit på resande fot de senaste sex åren.

I somras begav de sig iväg med sin egenbyggda husbil för att upptäcka nya länder och platser. TTELA ringde upp Jacob för att höra hur det går för dem.

Vart är ni just nu?

– Vi är i Bangkok just nu, här har vi varit i två dagar. På måndag åker vi vidare till Koh Tao där vi ska jobba som dykinstruktörer hela vintern. Vi har inte bestämt exakt hur länge vi stannar men till april eller maj antagligen. Men vi får se hur vi trivs, känns det bra har vi ingen brådska härifrån.

Vad har varit bäst på resan hittills?

– Det är mycket som varit fantastiskt. Men Slovenien är en favorit, de har mycket natur, vandring, action och aktiviteter. De två veckorna där är en riktig höjdpunkt. Men även Kirgizistan, vi hade inte så mycket tid där men vi vill tillbaka dit. De har jättevacker natur.

Vad har varit den största utmaningen?

– Det var nog när växellådan på bilen gick sönder i Kazakstan. Helt plötsligt gick det inte att växla och vi fick rulla in på en bensinstation, därifrån blev vi bogserade till närmaste stad. Vi fick lämna in bilen på lagning och eftersom de inte hade rätt delar där fick de beställa dem från Ryssland. Så bilen fick stå på verkstaden i två veckor. Det blev betydligt dyrare än vi planerat för.

Vart ska ni efter Thailand?

– Vår plan är att till sommaren skicka bilen i en container från Sverige till Kanada. Där kommer vi åka runt under sommaren och hösten, och till vintern ska vi jobba som skidinstruktörer. Efter det ska vi åka till Mexiko för att jobba som dykinstruktörer.

Ni längtar inte hem till vintern?

– Jag såg lite bilder på snön i Trollhättan och jag är inte direkt avundsjuk. Det är 30 grader varmt här så vi har det ganska bra. Vi känner att vi inte är så intresserade av kylan, värme och tropiskt klimat är mer vår grej.

Följ Fridas och Jacobs äventyr här