Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om bilar i brand

Räddningstjänsten larmades till en bilbrand vid Granngårdens centrum i Trollhättan på måndagskvällen. Tre bilar brann på parkeringen. På tisdagsmorgonen fanns ännu inga misstänkta för bilbränderna.

Larmet kom vid klockan 21.50 på måndagskvällen. Tre bilar brann vid Granngårdens centrum. Både räddningstjänst och polis ryckte ut.

Vid klockan 22.30 meddelar räddningstjänsten att det börjat brinna i två elbilar som stod parkerade bredvid varandra och sedan spridit sig till en tredje bil som stod parkerad någon ruta längre bort.

Räddningstjänsten kunde släcka de brinnande bilarna – utan några störningsmoment.

– Polisen är där så vi har kunnat släcka och jobba lugnt på platsen utan några hot på något sätt. Det har inte varit några oroligheter runtomkring vår släckningsinsats, säger Mona Hedman, inre befäl vid räddningstjänsten vid 22.30.

Bilarna är totalförstörda, men det ska inte ha funnits någon risk för spridning till andra bilar runtomkring.

Polisen ryckte ut med flera bilar till Granngården på måndagskvällen.

– Vi är där med flera bilar. Jag har inte fått någon rapport på hur det är där ute, men det har inte varit något större hittills i alla fall, säger Daniel Mattsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal vid 22.15-tiden.

Enligt vakthavande befäl vid polisens ledningscentral har en anmälan om skadegörelse genom brand upprättats.

TTELA:s reportrar på platsen meddelar att det var var lugnt i området. Polisen hade spärrat av ett större område för att personer i området inte ska andas in farlig rök, då elbilar brunnit.

Det är andra kvällen i rad det brinner bilar i Trollhättan. Natten mot måndagen var det oroligt på Kronogården med bilbrand och fyrverkerier.

På tisdagsmorgonen meddelade polisen att det inte finns några misstänkta.

– I nu läget har vi inga misstänkta eller gripit någon för händelserna, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare östra Fyrbodal.

Kan händelserna vara kopplade?

– Vi utesluter inget i nuläget, säger han.