Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Larm om brand i terrängen

Räddningstjänsten larmades till en brand i terrängen mellan Trollhättan och Sjuntorp på söndagseftermiddagen. Det var ett område på cirka 100 kvadratmeter som brann, som räddningstjänsten kunde släcka ganska snabbt.

Larmet kom vid klockan 15 på söndagen och det brann i buskage, skog och terräng strax öster om E45, i i höjd med Stenrösets camping, mellan Trollhättan och Sjuntorp.

Vid strax innan klockan 15.30 meddelade SOS Alarm att räddningstjänsten var framme och hade konstaterat en brand i skog och mark.

– Det brinner. Vi är på plats och försöker skapa oss en bild av omfattningen just nu, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Sprider det sig?

– Enligt den första rapporten jag fick så sprider det sig, ja, sade Peter Gustafsson vid klockan 15.30.

Räddningstjänsten var på plats med styrkor från Sjuntorp och Trollhättan och även en tankbil från Vänersborg.

Vid klockan 16.15 meddelar räddningstjänsten att man har kunnat släcka branden. Det ska vara ett område på ungefär 100 kvadratmeter som brann.

Räddningstjänsten räknade då med att vara kvar på platsen cirka 30 minuter till. Därefter lämnar man över det till fastighetsägaren, som kommer få titta till området så att det inte blossar upp igen.

Var det någon bebyggelse i närheten?

– Ja, det ligger i anslutning till två stycken hus kan man säga, men de var aldrig hotade för de låg inte i vindriktningen, säger Peter Gustafsson.

Räddningstjänsten har inga uppgifter om hur branden har startat.