Larm om husbil i brand

Räddningstjänsten larmades till en brinnande husbil vid Stallbacka på tisdagsmorgonen.

ANNONS
|

Larmet kom vid 07.45 på tisdagsmorgonen och det rörde sig om en husbil som fattat eld på en verkstad vid Stallbacka i Trollhättan.

Räddningstjänsten är på plats.

– Det är en husbil som brinner. När vi kom fram var den övertänd. Vi är där och släcker, säger Mona Hedman, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund vid klockan 08.

Vid klockan 08 var branden ännu inte släckt.

Snabbt på plats

Husbilen stod på en parkeringsplats vid en verkstad när räddningstjänsten kom till platsen med en station.

Det var andra bilar parkerade i närheten, men initialt hade räddningstjänsten inte fått någon indikation på att branden ska ha spridit sig vidare till andra bilar.

ANNONS

– Finns det parkerade bilar nära finns det alltid en risk för spridning, men nu var vi där så snabbt och jag har ingen rapport på att det spridit sig vidare.

Vid klockan 8.40 var branden släckt. Ingen annan bil i närheten ska ha blivit brandskadad, men de ska ha fått rökskador.

Började brinna i garage

TTELA har pratat med räddningstjänst på plats.

– Det har tagit ungefär en timma att släcka branden men vi har fått god hjälp av personalen på plats att flytta bilen, säger Jörgen Nyman, Styrkeledare på räddningstjänsten.

Bilen ska ha börjat brinna inne i garageutrymmet, men personalen ska ha flyttat ut bilen med hjälp av en truck. Hampus Svensson på den aktuella verkstaden berättar att alla i personalen sprang ut när de hörde brandlarmet.

De larmade SOS och flyttade sedan ut den brinnande husbilen. Det rykte fruktansvärt mycket i garageutrymmet.

– Vi alla var mycket chockade då det aldrig har hänt tidigare, det kunde lika gärna brunnit under natten och förstört hela vår arbetsplats, säger Hampus Svensson, ägare av Bildelsverkstaden i Trollhättan.

Räddningstjänsten på plats kan inte svara på vad som orsakat branden men att bilen brunnit en gång tidigare.

– Vi vet ännu ingenting om anledningen bakom, bara att den varit här för brandutredning sedan tidigare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS