Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Larm om påkörd person vid järnväg

Räddningstjänsten ryckte på torsdagsmorgonen ut på ett larm om att en person kunde ha blivit påkörd vid en järnväg. Efter sökning på platsen visade det sig istället vara en duva som hade körts på.

Larmet inkom strax efter klockan 9 på torsdagen. Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm kunde det röra sig om en person som hade blivit påkörd vid ett järnvägsspår norr om Velanda.

– Men om någon faktiskt har blivit påkörd har vi inte fått bekräftat ännu, sa en informatör på SOS Alarm.

– Lokföraren har meddelat att han har kört på något men har inte hunnit uppfatta vad det var. Det kan till exempel vara ett djur, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen där de sökte av ett område längs med järnvägsspåret för att ta reda på vad som kan ha skett.

Enligt Västtrafik var det ett tåg som var på väg från Gamlestaden till Vänersborg och under arbetet på plats stoppades tågtrafiken mellan Lödöse södra station och Trollhättan station.

Strax efter klockan 10 meddelade polisen att insatsen var avblåst.

– Man har hittat en död duva som verkar vara det som tåget har kört på, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Tågresenärer får räkna med följdförseningar under förmiddagen.