Lastbil i diket

Strax efter lunch på torsdagen inkom ett larm gällande en singelolycka med en lastbil.

ANNONS
|

Två ambulanser, två enheter från räddningstjänsten och polis åkte ut till platsen. Olyckan inträffade på riksväg 44 i höjd med Vittene i Trollhättan.

– Det är en lastbil som kört av vägen och ligger i diket. Räddningstjänsten har stängt av väg 44 helt, sa Jessica Avenius, teamledare på SOS Alarm, initialt till TTELA.

Enligt Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, var det bara en person i lastbilen – föraren, som ska vara tämligen oskadd.

– Det vi gör just nu är att sopa bort allt som hamnat på vägen i samband med olyckan och inväntar polisen som sedan tar över, säger han.

ANNONS

Orsaken till att lastbilen hamnat i diket vet man inte, och strax efter 13-tiden hade ambulans och räddningstjänst lämnat olycksplatsen. Föraren behövde inte åka med ambulansen.

Trafikverkets prognos visade att trafikpåverkan var stor, och insatsen beräknades pågå fram till 13.45. Senare på eftermiddagen informerar polisen att föraren är misstänkt för rattfylleri och medtagen för kontroll.

Enligt uppgift flyter trafiken på, men det kan bli åter störningar senare under dagen då lastbilen kommer bärgas bort från olycksplatsen.

Bärgningen beräknas påbörjas vid 17-18-tiden då det återigen kommer att bli störningar för trafiken.

I och med att lastbilsföraren orsakade en bilolycka har polisen ändrat brottsrubriceringen från rattfylleri till grovt rattfylleri. Analyssvaret från blodprovtagningen kan dock dröja ett par veckor. Mannen kommer att höras under kvällen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS