Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

LBS Kreativa gymnasiet flyttar in i Schwans villa

LBS Kreativa gymnasiet i Trollhättan kommer flytta in till stan och till Schwans villa, Vattenfalls gamla kontorslokaler. Om knappt ett år kommer eleverna husera i de mer än 100 år gamla lokalerna, enligt ett pressmeddelande.

Idag studerar cirka 180 elever på olika tekniska och estetiska program på LBS Kreativa gymnasiets, som huserar på Innovatumområdet.

I januari 2022 flyttar skolan och eleverna till anrika Schwans villa i centrala Trollhättan. Det meddelar skolan i ett pressmeddelande på torsdagen. Lokalerna i den mer än 100 år gamla byggnaden, som bland annat Vattenfall och Trollhätte Kraftverk tidigare huserat i, renoveras nu och anpassas för skolans utbildningar.

– Jag är så glad över att kunna erbjuda Trestadregionens ungdomar en möjlighet att få studera i en oslagbar miljö i form av Schwans villa. Vi hoppas att det centrala och natursköna läget tillsammans med den kreativa miljö som LBS står för kommer att forma många av framtidens innovatörer och kreatörer, säger Fredrik Ohnesorge, rektor för LBS Kreativa Gymnasiet i Trollhättan i pressmeddelandet.

LÄS MER: Fastighetsbolag köper Schwans villa

Två nya utbildningar

– Vi är glada att LBS har valt denna fina byggnad som vi nu ska utveckla tillsammans med dem. Vi ser fram emot att få välkomna skolans elever till Schwans villa, säger Sofia Ekberg, fastighetsförvaltare på KB Rubanken som äger villan, i pressmeddelandet.

LBS startar två nya utbildningar till hösten – i mediabeteende och systemutveckling. I och med flytten uppger skolan att de kan växa och ta emot fler elever – på sikt räknar man med att ha 300 elever.

– Alla LBS utbildningar ger behörighet för vidare studier på högskola. Med inriktningar inom foto, film, musikproduktion och spel finns det en tydlig koppling mellan skolan och det som eleverna brinner för, vilket är bra för studiemotivationen. Det tycker vi är viktigt, säger Fredrik Ohnesorge i pressmeddelandet.

LÄS MER: Folkhögskola flyttar in i Schwans villa