Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Lennart Derehag ny vd för Folkets hus och Parker

  Lennart Derehag, chef för Folkets Hus Kulturhuset, byter jobb. Från och med årsskiftet blir han vd för riksorganisationen Folkets Hus och Parker. - Jag brinner för det här arbetet, säger han.
  Efter 15 år som chef för Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan går nu Lennart Derehag vidare mot nya utmaningar. Som vd för riksorganisationen Folkets Hus och Parker, FHP, vill han stötta de 800 medlemmarna som organisationen har.
  - Att stötta och inspirera våra medlemmar i det vardagliga arbetet är den främsta uppgiften, säger han.

  FHP är en organisation som omfattar folkets hus, folkparker, nöjesparker och festivaler i hela landet. Medlemmarna finns från Ystad i söder till Jukkasjärvi i norr. I år fyller organisationen 100 år och enligt Lennart Derehag är FHP en progressiv och stark rörelse.

  - Jag vill fortsätta den starka utvecklingen och ta ett frånskjut från den positionen där vi är nu.
  Han anser att Folkets Hus och folkparkerna har en viktig funktion att fylla. Men för att nå fram till brukarna är det viktigt att anpassa sig till tiden. Som ett exempel ger han turnéerna med Grease och Jerry Williams i somras som bland annat kom till parker som inte haft något på tio år.

  - Sedan har vi verksamheten Digitala Hus, satsningen på digital bioverksamhet, där vi är först, säger Lennart Derehag.
  Den 1 januari börjar han sin nya tjänst i Stockholm. Bostaden i Trollhättan kommer han att ha kvar, men han kommer att "rota sig" i Stockholm. Det är inte enkelt att ge upp en tjänst efter att ha jobbat här i 15, säger han.

  - Jag brinner för det här jobbet, det här är min grej. Det jag gör är hur roligt som helst.
  Vem som kommer att bli ny chef för Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan är inte klart, rekryteringsarbetet pågår just nu.