Sjön Trehörningen utsattes i veckan för trästörar som vässats till vassa spjut. Spjuten hade placerats i vattnet cirka en meter utanför bryggan.
Sjön Trehörningen utsattes i veckan för trästörar som vässats till vassa spjut. Spjuten hade placerats i vattnet cirka en meter utanför bryggan.

Livsfarliga spjut funna i badsjö

Vassa träspjut hittades i torsdags nedstuckna i sjöbotten vid badbryggan i Sjölandasjön, Trehörningen. Dykare har varit på plats för att kontrollera resten av badplatsen.

ANNONS
|
Vid en allmän tillsyn av badplatsen i Sjölanda på torsdagen gjorde en av Trollhättans stads anställda en makaber upptäckt.
Någon hade illvilligt tagit sig tid att vässa ändarna på två trästörar för att sedan trycka ner dem i sjöns botten cirka en meter utanför bryggan.
– En av våra killar upptäckte två pinnar ute i vattnet ungefär en decimeter under ytan. Han plockade upp dem och sedan har vi haft dykare på plats som kontrollerat hela badplatsen, berättar Per Ödlund, ansvarig för Trollhättan stads badplatser.
Dykarna hittade inget mer som kan skada badande eller människor och djur på land. Senaste rensningen av dykare gjordes så sent som för bara några veckor sedan.
Enligt Per Ödlund lär Trollhättans stad inte göra polisanmälan.
Han säger:
– Av erfarenhet vet jag att det inte lär leda någonstans.Det var länge sedan något liknande inträffade i kommunen. Men det handlar om destruktiva krafter som inte förstår hur allvarligt detta är.
Ingen person ska ha hunnit bli skadad på grund av spjuten. Som alltid gäller det att se sig för vid bad i sjö och hav. Dolda föremål kan vid dyk och hopp i vattnet orsaka allvarliga skador.
ANNONS