På torsdagen föll en takläggare ner från ett tak i centrala Trollhättan när han jobbade.
På torsdagen föll en takläggare ner från ett tak i centrala Trollhättan när han jobbade. Bild: Janerik Henriksson/TT

Man föll från tak – förd till sjukhus

På torsdagen föll en takläggare ner från ett tak i centrala Trollhättan när han jobbade. Enligt initiala uppgifter ska mannen ha fallit cirka tio meter.

ANNONS
|

Klockan hade slagit 11:22 på torsdagen när polis och ambulans fick ett larm om att en en man fallit från ett tak i centrala Trollhättan. Han föll från byggnaden han jobbade på.

– Enligt de initiala uppgifterna har han fallit cirka tio meter, säger Pernilla Henry, polisens vakthavande befäl.

Mannen, som först var okontaktbar men nu är vaken och talbar, fick föras till Näl med oklart skadeläge.

– Han ska identifieras och snackas med, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Senare på torsdagseftermiddagen skrev polisen på sin hemsida att en anmälan om arbetsplatsolycka kommer att upprättas. Händelsen benämns även som ”vållande till kroppsskada”.

ANNONS

– Så gör vi alltid med arbetsplatsolyckor då det är arbetsgivaren som är ansvarig för att lära ut säkerheten, säger Ola Kleinert.

Senare under dagen uppger Ola Kleinert att fallet ligger närmare sju meter än de tio meter, som de första uppgifterna gjorde gällande.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS