Man försökte stjäla koppar – upptäcktes av företagare

En man tog sig in på ett företagsområde i Trollhättan på fredagskvällen. När han försökte stjäla kopparrör blev han upptäckt av företagets ägare, som han misstänks ha försökt skada med ett tillhygge.

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden på fredagskvällen som händelsen ägde rum vid ett företag på Verkmästarevägen i Trollhättan.

– En ägare till ett företag såg hur en person som tagit sig in på området stal grejer, bland annat kopparrör, säger Mattias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

När ägaren upptäckte det hela konfronterade han den misstänkte på platsen.

– Då har den misstänkte tagit någon form av tillhygge som han försökte att orsaka skada med, säger Mattias Hasselström.

Vad det rör sig om för tillhygge vill polisen inte kommentera närmare, men ingen person skadades. Polisen kom till platsen och den misstänkte, en man i 70-årsåldern, greps och anhölls senare misstänkt för försök till grov misshandel. Han är också misstänkt för stöld.

ANNONS

– Han hördes kort under natten men ska höras vidare tillsammans med försvarare under dagen, säger Mattias Hasselström.

Senare under lördagen släpptes mannen efter beslut av åklagare. Misstankarna kvarstår.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS