Ministerbesök på redaktionen

Under sitt besök på TTELA lyfte Kultur- och demokratiminister Alice Bah-Kuhnke lokaltidningarnas viktiga roll i samhället.
– Jag vill ju ha en lokalreporter som åker ut i allmänhetens tjänst, berättade hon.

ANNONS
|

Kultur- och demokratiminister Alice Bah-Kuhnke (MP) tog under onsdagen paus i valkampanjen och gjorde ett besök på TTELA:s redaktion. Syftet med besöket var att få mer information om hur det förändrade medielandskapet ter sig på en lokalredaktion. Under besöket berättade TTELA:s publisher Cecilia Frisk om verksamheten i stort samt om den senaste tidens livesändningar, granskningar och publicistiska avvägningar.

– Man ska vara glad att någon tar ansvaret och gör svåra publicistiska överväganden, jag är glad att ni gör det, berättade hon.

Hon lyfte också den viktiga roll lokaltidningarna fyller och att det sker en spännande förflyttning mot rörlig bild.

– Jag vill ju ha en lokalreporter som åker ut i allmänhetens tjänst, berättade hon och syftade på de livesändningar tidningen gjort vid stora nyhetshändelser.

ANNONS

Att mediebranschen är i stor förändring tog hon upp och menade att få branscher någonsin gått igenom en lika stor förändring under en kort tid.

– Det är en spännande tid att vara mediepolitiker.

Kultur- och demokratiministern menade att det finns en grundmurad respekt för journalister och att redaktioner har ett stort ansvar.

– Ni bär vårt samhälle, fortsätt granska mig hårt, vem skulle annars göra det.

ANNONS