Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Misstänkt mord i Trollhättan

Polisen har inlett en förundersökning med misstanke om mord med anledning av ett fynd som gjorts i Trollhättan under fredagen.
Under söndagen bekräftar polisen att det rör sig om mänskliga kvarlevor.

– Vi har en plats avspärrad där polisens tekniker jobbar. Vi har gjort vissa fynd, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson polisregion Väst.

Polisen skriver på hemsidan att det är ”med anledning av fyndets karaktär” som de undersöker mord. I övrigt har de de väldigt förtegna om omständigheterna – även om var man ska ha gjort det här fyndet:

– Vi vill ha platsen för oss själva. Det vi kan säga är att vi har startat en förundersökning om mord.

Kan du säga något om när det här misstänkta mordet ska ha ägt rum?

– Nej, vi har knapphändig information, säger han.

TTELA:s utsände har sett att polistekniker har befunnit sig på flera platser i området kring Kopparklinten, de har rört sig över förhållandevis stora områden, både uppe på och ner mot älven.

Bekräftat mänskliga kvarlevor

Under söndagen meddelar polisen att det är bekräftat att det rör sig om en avliden person då ”mänskliga kvarlevor” hittats.

– Det är kvarlevor på ett sånt sätt att man kan konstatera att en person är avliden, säger Hans-Jörgen Ostler på söndagen.

Kvarlevorna är skickade för rättsmedicinsk undersökning. Ostler kan inte svara på om misstankarna om brott har stärkts eller försvagats.

– Det är essentiellt för utredningen att få svar på hur den här person har avlidit. Det är elementär information för att kunna komma vidare, säger han.

Videon är filmad av Erik Zienau.

Texten uppdateras.