Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt skottlossning i Trollhättan

På måndagskvällen kom larm om skottlossning i närheten av Kuskgatan på Kronogården i Trollhättan. Flera polispatruller var på platsen, men man hittade inte någon skadad person.
En man i 40-årsåldern greps senare på måndagen efter en husrannsakan och sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Larmet kom till polisen klockan 18.39 på måndagskvällen.

– Vi fick in flera samtal där folk hade hört skott avlossas, och de ska även ha sett personer som sprang från platsen. Vi var snabbt på platsen. Vi har anträffat tomhylsor, men kommer göra en noggrannare undersökning av platsen, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen inledde en förundersökning om mordförsök och använde sig av flera olika resurser för att utreda vad som hänt. Bland annat sökte de med hund för att hitta spår kopplade till händelsen.

– Vi utgår ifrån att någon har skjutit mot någon annan och har spärrat av ett större område. Tekniker är på väg, sa Adlersson.

Polisen uppgav också att det inte hade kommit någon skadad till sjukhusen i regionen.

– Vi har ännu ingen målsägande, eftersom vi inte har hittat någon skadad, och heller ingen gärningsman för tillfället. Men vi fortsätter att arbeta vidare på platsen och hör vittnen, sa Adlersson vidare på måndagen.

Polisen ska ha genomfört dörrknackningar i området, och även polisens insatsstyrka var på plats.

En person anhållen

På tisdagsmorgonen berättar Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare, att en man i 40-årsåldern anhållits på måndagskvällen, misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Han har inte gjort några medgivanden. Han har inte sagt något, han vill ha en advokat först.

– Det finns ingen målsägare i nuläget. Inga sjukhus eller någon person har hört av sig än, säger Lasse Ström.

Polisen är inte kvar i området.

Om du har sett något som kan hjälpa polisen, ring och tipsa på telefonnummer 114 14. Vid akuta ärenden, ring 112.

Texten uppdateras