Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/36

Muller: "Jag hade gjort det igen"

Saabs tidigare styrelseordförande Victor Muller tycker att det har varit skönt att få bemöta anklagelserna som riktats mot honom. Samtidigt hyllar han de han jobbat med på Saab och skulle ha tagit sig an uppgiften att få Saab på fötter om han fick chansen igen.

Under hela processen mot honom och de övriga i Saabs ledning har Victor Muller inte gjort någon hemlighet av vad han tycker anklagelserna. Han har hela tiden varit helt oförstående kring anklagelserna och hela tiden sagt att allt gjordes för att rädda Saab. Victor Muller själv anser inte att rättsprocessen varit det värsta. Han anser att det äntligen gav honom och de övriga åtalade en chans att ge sina förklaringar.

– Det svåra har varit att åklagaren under de här fyra åren tagit varje tillfälle i akt att utmåla oss som riktiga skurkar i media. Det var det riktigt tuffa för jag har inte kunnat ringa till media och säga att jag inte är någon skurk, för så fungerar det. Vi har varit tvungna och vänta tills processen är över. Att vara här har varit en befrielse, säger Victor Muller.

Victor Muller säger också att möjligheten att få ge sin bild av det inträffade gör att han njutit av situationen. Han menar också att åklagarens arbete gjort att han njutit ännu mer.

– Åklagaren har gjort ett fullständigt uselt jobb. Han var helt oförberedd efter fyra års arbete. Samtidigt så har han spenderat 10 tals miljoner av svenska skattebetalares pengar, säger Muller.

Victor Muller och de andra i ledningen bjöds på en överraskningsfest tillsammans med 200 tidigare Saabanställda. Han ser det som ett kvitto på att han och de övriga i ledningen har varit rätt ute.

– Alla som jobbade med oss under den tuffa perioden hade fullt förtroende för det vi gjorde och de har de fortfarande.

Victor Muller är övertygad om att de hade lyckats om de inte hade blivit förhindrade att göra vissa saker. Han säger att om han fick chansen hade han gjort det igen. Han passar också på att hylla de som jobbade på Saab.

– Saab var ett underbart företag med en helt fantastisk personal. Därför hade jag gjort det igen, säger Victor Muller.