Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Nevs ägare bekräftar försäljningssnack

Nevs ägare, kinesiska Evergrande, bekräftar för nyhetsbyrån Reuters att de för samtal med smartphonetillverkaren Xiaomi.
Efter en varning från kinesiska myndigheter lovar de också att försöka lösa sina skulder.

Fastighetsföretaget Evergrande sa i ett uttalande på fredagen att de haft inledande samtal med smartphonetillverkaren Xiaomi. Förutom Xiaomi ska det finnas flera statsstödda investmentföretag baserade i Shenzhen som Evergrande samtalar med.

Hongkong-noterade Evergrande New Energy Vehicle Group, har ett beräknat marknadsvärde på 12,5 miljarder dollar och enligt nyhetsbyrån Reuters källor handlar försäljningssamtalen om delar av elbilssatsningen.

Lovar att lösa skulderna

Kinesiska myndigheter, inklusive centralbanken i Kina, kallade Evergrandes ledning till ett möte under torsdagen gällande situationen där de också utfärdade en varning om att företaget måste minska sina skulder och prioritera stabilitet.

Strax innan lunch på fredagen uttalade sig Evergrande till Reuters att de lovar att göra allt för att lösa sina skulder. Företaget sa också att de skulle försöka upprätthålla stabiliteten på fastighetsmarknaden.

LÄS MER: Hundratals stämningar mot Nevs ägare

Köpare har varit i kontakt med Evergrande

Enligt TT gjorde den potentiella köparen, smartphonetillverkaren Xiaomi, så sent som i mars en investering på 10 miljarder dollar i en elbilssatsning och tog därmed rygg på konkurrenterna Apple och Huawei Technologies, som också satsat stort på elbilsprojekt.

En talesperson från smartphone-företaget sa i ett uttalande under fredagen att de varit i kontakt med olika biltillverkare men ännu inte bestämt vilka man ska arbeta med.

Statliga Shenzhen har inte vilja kommentera än så länge.

TTELA har sökt Nevs presskommunikatör Jonas Hernqvist som väljer att inte kommentera detta.

LÄS MER: Biltillverkaren storvarslar – TTELA sänder direkt

LÄS MER: Källor: Nevs ägare säljer elbilsverksamhet

LÄS MER: Nevs gör rekordförlust