Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nevs gör rekordförlust. Bild: Andreas Olsson
Nevs gör rekordförlust. Bild: Andreas Olsson

Nevs gör rekordförlust

Efter storvarslet vid Nevs tidigare i veckan står det nu klart att företaget gör en rekordförlust på 6,4 miljarder kronor. Den uteblivna finansieringen från ägarna anges som en av orsakerna.

Tidigare i veckan varslades 300 medarbetare vid Nevs i Trollhättan. Nu visar också den senaste årsredovisningen att företaget gör en rekordförlust. Totalt backade de med 6,4 miljarder kronor förra året, rapporterar P4 Väst som gått igenom senaste årsredovisningen.

LÄS MER: Nevs kom aldrig igång – Volvo sög upp mycket kompetens

Det är fjärde året i rad som Nevs gör förlust och de tre senaste åren har Kronofogdemyndigheten fått in över 100 ansökningar om betalningsförelägganden av underleverantörer till Nevs, rapporterar P4 Väst.

LÄS MER: Arbetsförmedlingen tror på nya jobb

Nevs ekonomichef, Patrik Björklund, är hoppfull så länge den kinesiska ägaren Evergrande är villiga att fortsätta satsa på företaget.

– Bolaget håller på att integreras i Evergrandes affärsverksamhet och deras affärsplan. Bolaget är ett utvecklingsbolag och vi har kostnader för den löpande tekniska utvecklingen. Som utvecklingsbolag är vi beroende av våra investerare och ägare, säger Patrik Björklund till P4 Väst.

LÄS MER: Källor: Nevs ägare säljer elbilsverksamhet