Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nevsanställda har hittat rytmen

Jerusalema dancechallange fortsätter att sprida sig från arbetsplats till arbetsplats. I dagarna antogs utmaningen av de anställda på Nevs i Trollhättan.

För drygt ett år sedan, när det ena landet efter det andra stängde ner på grund av coronapandemin, bestämde sig en grupp dansare i Angola för att lätta upp stämningen medan de var försatta i ”lock-down”.

De gillade den moderna versionen av Jerusalem Ikhaya Lami, vilket kan översättas till ”Jerusalem, mitt hem”, som ursprungligen är en gammal gospel som fortfarande finns kvar i många sydafrikanska sångböcker.

Facebookpandemi

Sydafrikanska DJ Master KG och sångerskan Nomcebo är namnen bakom den nya versionen som hörs i de virala danserna. Låten släpptes hösten 2019 och blev genast en hit.

Dansgruppen i Angola spelade in sig själva medan de åt och dansade till låten. Dansen döpte de till Jerusalema challenge eller Jerusalema dancechallenge och musikvideon spred sig snabbt. Snart började liknande videos dyka upp från Europa, Nordamerika och Sydamerika.

I maj gjorde den nigerianska megastjärnan Burna Boy ytterligare en remix av låten, vilket fick ännu fler att vilja röra på sig.

”Roligt avbrott”

På Facebook går det numera att se allt från sjukvårdspersonal, brandmän och lärare till militärer, poliser och högt uppsatta politiker från hela världen dansa till Jerusalema challenge.

Nyligen anammades danstrenden även av personalen på Nevs i Trollhättan.

– Vad jag har hört av dem som jobbat med detta var det inte speciellt svårt att få folk att delta. Det gäller att bjuda på sig själv och det är ett roligt avbrott i allt det negativa under pandemin. Inte minst för oss och vår kinesiska ägare, säger Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund.