Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya glasfasader på Resecentrum ska göra att värmen stannar inomhus. Nya golv och ett nybyggt rum för förarna ska också öka trivseln.

Nu blir det varmare bussväntan

Sedan Trollhättans Resecentrum såg dagens ljus på 1990-talet har byggnaden haft öppna fasader där snålblåsten har kunnat härja fritt. Men nu väntar bekvämare tider.

I augusti förra året inleddes renoveringen av Resecentrum och nu på måndag står den uppdaterade versionen officiellt klar. Västtrafik har låtit modernisera byggnaden som bland annat har fått nya glasfasader som håller värmen inomhus, nytt golv och ett helt nybyggt utrymme för förarna.

– Vår förhoppning är att våra resenärer nu skall känna sig mer välkomna och uppleva bytestiden som mer bekväm, säger Stefan Ekman, chef för infraavdelningen på Västtrafik.

Samtidigt pågår också byggnation av fler busshållplatser för att möjliggöra en ökad trafik. De nya hållplatserna kommer att ligga i nära anslutning till Resecentrum och enligt Vässtrafik vara klara i slutet av mars.

Nästa steg blir att Trollhättans stad bygger om och rustar upp bussplanen. Vid halvårsskiftet beräknar Västtrafik att bussarna ska börja stanna vid de nya hållplatserna.