Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt och hett bland höstens kursutbud

Hösten närmar sig med stormsteg och med det kurstart hos de olika studieförbunden. TTELA har ringt runt till några för att kolla vad som är nytt och vad som är populärt. Så vill du lära dig spela ukulele eller kanske lära dig dansa Kisomba får du skynda att anmäla dig.

Hos Studiefrämjandet är en kurs i ukulelespelande nytt i kursprogrammet men också en kurs i att göra hemsidor med verktyget Wordpress.

– Det som har varit som mest populärt tidigare år har varit en datakurs för seniorer men också kurser i foto, berättar Cecilia Wahlgren, verksamhetschef studiefrämjandet i Norra Älvsborg.

Hos Medborgarskolan är matlagning populärt men också olika Yoga-kurser. Även individuella kurser i språk och musik är populära, konst och dans är också populärt och här märks en av höstens nyheter.

– Vi kommer att erbjuda kurser i danserna Kisomba och Semba från Angola, säger Karin Lundborg, verksamhetschef Medborgarskolan i Fyrbodal.

Bland Folkuniversitetets nya kurser märks en pop och rock kurs men också en kurs i bygdens historia. Bland de populära kurserna syns en trend i att fler vill lära sig språk.

– Engelska har fått ett uppsving igen, många känner sig osäkra så det är populärt med nybörjarkurser. Även spanskan går bra och det är många unga som vill lära sig japanska, säger Janette Lindfors, utbildningsadministratör Folkuniversitetet.