Olycka på E45 – stor trafikpåverkan

Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E45 vid Stallbacka Norra i Trollhättan. En person fick föras till sjukhus, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 15 som larmet kom in. En lastbil ska ha prejat en personbil av vägen ner i ett dike. Vid 15:30-tiden är ambulans, räddningstjänst samt polis på plats. Även en bärgare har anlänt.

– Lastbilen står på vägen och bilen är i diket. Alla resurser är på plats så vi borde komma igång med bärgningsarbetet snart, säger Mona Hedhman, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Stor trafikpåverkan

På grund av olyckan stängdes vägen av tillfälligt i södergående riktning. Men öppnades sedan i södergående riktning så trafik kan passera.

– Eftersom det är mitt i rusningstrafik och vi ska bärga bilen så kommer det att påverka trafiken, säger Mona Hedhman.

ANNONS

Hur länge tror ni bärningen kommer att pågå?

– Om inte något oväntat händer så borde det inte ta så lång tid, vi inväntar inte några fler resurser. Men jag kan inte säga ett exakt klockslag, säger hon.

Vid 16:30-tiden har räddningstjänsten lämnat platsen men polis och bärgare är fortfarande där.

Kvinnan som färdades i bilen fick föras med ambulans till NÄL med ryggsmärtor, skriver polisen på sin hemsida. Föraren av lastbilen är misstänkt för vållande till kroppsskada samt ej iakttagit väjningsplikt.

Vid 17-tiden var trafiken inte längre påverkad av olyckan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS