Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Omfattande skadegörelse på bilar i parkeringshus

En man sitter anhållen misstänkt för att ha skadat ett 20-tal bilar i ett parkeringshus i centrala Trollhättan.

Under helgen arbetar polisen med ett ärende gällande skadegörelse i Trollhättan. Enligt polisen har ett 20-tal bilar som stod parkerade på parkeringshuset Merkurius skadats.

– Man har brutit sönder och slagit sönder saker på bilar. Det är ganska omfattande skadegörelse i och med att det är så många bilar, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

Helen Carlson Svahn och Håkan Andersson Svahn bor i kvarteret intill, och de har sin bil stående i parkeringshuset. De upptäckte skadegörelsen när de skulle iväg och handla. Listerna på ena bakdörren har slitits av, och tanklocket har brutits upp.

Enligt dem kan det ha skett under natten och framåt, eftersom de inte har använt bilen under lördagen.

– De har nog försökt ta sig in, men jag tror inte att de har kommit åt något bränsle. Det känns så otroligt onödigt, de har bara förstört, säger Helen Carlson Svahn.

Ska ha slangat bränsle

När TTELA besöker parkeringshuset under lördagen står det många bilar där just tanklocket har brutits upp.

– Vi pratade med en annan bilägare och hon hade blivit av med diesel. De ska slangat även på den låsta avdelningen, säger Helen.

Ytterligare en man kommer förbi och han säger att han har haft inbrott och blivit av med ett flertal saker ur bilen.

En man sitter nu anhållen misstänkt för att ha orsakat skadegörelsen. Han hördes under lördagen men fortsatta förhör kommer att hålla under söndagen.

Omhändertogs först för berusning

Mannen, som är i 40-årsåldern, omhändertogs först ute på stan i Trollhättan för berusning. Men under tiden han satt omhändertagen för detta så framkom uppgifter som tydde på att mannen kunde anses misstänkt för den omfattande skadegörelsen i garaget.

– Då beslöt åklagare att det fanns skäl att anhålla honom misstänkt för flertalet fall av skadegörelse av fordon, uppger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.