Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polishuset i Trollhättan. Bild: TTELA
Polishuset i Trollhättan. Bild: TTELA

Omhändertagen kvinna har avlidit i polisens arrest

En ung kvinna som omhändertogs av polisen vid midnatt, har under morgonen påträffats livlös i polisens arrest i Trollhättan.
– Det är fruktansvärt tragiskt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Kvinnan, som var 27 år gammal, omhändertogs av Polisen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och har vid tillsyn under morgonen anträffats livlös på polisstationen i Trollhättan.

– Hon hittades av personal vid halv fem-tiden på lördagen, livlös. Man påbörjade hjärt- och lungräddning och tillkallade ambulans, men tyvärr konstaterades hon avliden på Näl, säger Peter Adlersson.

Kvinnan konstaterades avliden vid 11-tiden på förmiddagen.

– Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

”Grundlig utredning”

Ärendet kommer utredas av Särskilda utredningar för att se vad som ligger bakom dödsfallet.

– Det kommer göras en grundlig utredning. Om det är rutiner som brustit, om det är en fråga om sjukdomsfall eller om hon haft något i kroppen.

Arrestpersonalen ska göra tillsyn av alla personer i arresten minst var femtonde minut. Vissa tittar man till oftare än så, beroende på situationen.

Men hur det sett ut med tillsynen av den här kvinnan har Adlersson inga uppgifter om.

– Nej, och det är inget vi kan kommentera heller. Det kommer göras en utredning som leds av åklagare och jag vill inte föregå deras kontroller av vad som har gjorts och inte gjorts där. Från och med nu är det åklagare vid Särskilda utredningar som har ansvaret för utredningen och informationsansvaret.

”Ytterst sällan”

Är det här en person som fått extra tillsyn?

– Det har jag inga uppgifter om.

Varken Peter Adlersson, stationsbefälet i Trollhättan eller jourhavande förundersökningsledare har några uppgifter om ifall polisen haft många omhändertagna berusade i arresten just den här natten.

Hur ofta händer det att någon avlider i arresten?

– Det händer ytterst sällan. Om man ser till hur många omhändertaganden polisen gör varje år så är det jätteovanligt. Men det händer någon gång per år i hela Sverige kan man säga, säger Peter Adlersson.

En obduktion kommer göras för att fastställa dödsorsaken.