Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Perfekt jobb för före detta Saabare"

Omskolning till verktygsmakare eller byggledare - låter det som en öppning för arbetslösa före detta Saabarbetare?

Det menar i varje fall Gisela Falck, platschef på Plushögskolan i Uddevalla som nu drar igång nya yrkesutbildningar med teknisk inriktning. Det handlar bland annat om en utbildning till verktygsmakare som löper över 1,5 år. Kursstarten går i augusti och fram till den första maj går det att söka till någon av de totalt tjugofem platserna.

– Vi tar fram utbildningarna i nära samarbete med näringslivet och vi ser att det finns ett väldigt stort behov av framförallt verktygsmakare, det råder en fruktansvärt stor brist just nu. Verktygsmakeriet handlar inte om tillverkning av hammare och tång, utan här gäller det tekniskt kunnande för att exempelvis ta fram en form för att göra nya bilplåtar, säger Gisela Falck.

Och hur ser det ut efter genomförd utbildning - blir det garanterat jobb?

– Ja, det vågar jag säga. Det här skulle säkert passa perfekt för en före detta Saabarbetare som letar nytt jobb. Då har man redan en jättebra grund att stå på och lär sig väldigt snabbt. Vi har faktiskt planer på att förlägga delar av utbildningen till Nevs lokaler, det hade varit toppen om det går att genomföra. Vi pratar med Nevs om det, men inget är klart ännu.