Person påkörd av personbil

Strax efter klockan tio på måndagsförmiddagen kom ett larm om en trafikolycka. Det ska vara en person som blivit påkörd av en personbil.

ANNONS
|

Vid tiotiden på måndagen inkom ett larm om trafikolycka till SOS Alarm. En person ska ha blivit påkörd av en personbil på Vänersborgsvägen i Trollhättan.

– Räddningstjänsten är på plats och ambulans ska snart vara det. Det är en person som blivit påkörd av en personbil i höjd med Spikön på Vänersborgvägen, berättar Charlotte Wotz Ader på SOS Alarm.

Det finns i nuläget inga uppgifter om hur omfattande skadorna är.

– Vi är på plats men vet inte hur skadeläget är än. Det ska vara en kvinna eller flicka som blivit påkörd, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Enligt Jonas Gustafsson ska en person ha förts med ambulans från platsen. Men han kan inte lämna någon information om skadeläget.

ANNONS

– Vi har lämnat platsen och en person fick åka med ambulans, säger han.

Polisen uppger att föraren till personbilen inte är misstänkt för något brott.

– Det handlar om en olycka. Kvinnan ska av oklar anledning ha vinglat ut i vägen. Vi misstänker inget brott från förarens sida, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

På måndagskvällen meddelade polisen att kvinnan ska ha blivit träffad av backspegeln, och att det inte handlar om skador av det allvarligare slaget.

– Hon ska ha fått en skada i en höft, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

ANNONS