Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ambulans skickades till platsen.  Bild: Stefan Bennhage
Ambulans skickades till platsen. Bild: Stefan Bennhage

Personbil körde av vägen

Strax innan klockan 12.00 på tisdagen körde en personbil av vägen strax norr om Överby. Under eftermiddagen meddelade polisen att föraren är misstänkt för flera olika brott.

Vid lunchtid på tisdagen körde en personbil av vägen strax norr om Överby i södergående riktning. Enligt SOS Alarm rör det sig om en singelolycka där en person färdats ensam i en personbil och kört ner i diket.

Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen. Trafikverket meddelade via sin hemsida att olyckan hade stor påverkan på trafiken och att ett körfält var blockerat.

Strax före klockan 12 uppgav de att de ännu inte hunnit spärra av området och varnar därför trafikanter i området. Vid 12:45 ska trafiken flyta på som vanligt igen, enligt Trafikverkets hemsida.

Enligt räddningstjänsten ska föraren inte ha ådragit sig några allvarliga skador, och ska inte ha behövt åka med ambulans från platsen.

– En polispatrull har varit på plats och i nuläget är det oklart om det finns misstanke om brott. Det finns uppgifter att bilen ska ha vinglat kraftigt innan den åkte ner i diket, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson vid Region väst, vid 13-tiden.

Senare under eftermiddagen bekräftade polisen att föraren är misstänkt för flera olika brott.

– Föraren av fordonet är misstänkt för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, säger Fredrik Svedemyr.

Föraren fick följa med till polisstationen för provtagning.