Personbil krockade med glassbil på E 45

En trafikolycka inträffade vid 17-tiden på söndagen på E 45 i södergående riktning i höjd med Hörlycke golfbana. En personbil ska ha kört in i en glassbil.

ANNONS
|

Vid 17-tiden krockade en personbil och en mindre lastbil, en glassbil, på E 45 i höjd med Hörlycke golfbana. Inlednignsvis var det oklart hur olyckan gått till, mer än att det handlat om en kollision bakifrån. Två personer befann sig i de olika fordonen, och en av dem ska ha varit fastklämd enligt de initiala uppgifterna till SOS Alarm.

Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till platsen. Under räddningsarbetet var det helt stopp för trafiken i södergående riktning, men efter halv sex öppnades vägen upp igen.

– Personbilen ska stå intryckt mellan vägräcket och glassbilen, berättar Simon Willner, inre befäl på Närf.

ANNONS

Enligt polisen är det personbilen som ska ha kört in i glassbilen bakifrån.

– Lastbilen stod still med varningsblinkers på grund av tekniska problem. Personbilen upptäcke detta för sent, och kan inte lägga sig i andra körfältet för där är en annan bil. Så han kör in i lastbilen, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Föraren av personbilen uppges ha klarat sig utan skador medan föraren av glassbilen ska ha fått lindriga skador. Polisen har startat en utredning om misstänkt vårdslöshet i trafik.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS