Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Hasse Holmberg / SCANPIX

Polis sprang ikapp fyrhjulingstjuv

Den misstänkte tjuven fick syn på att nycklarna till en fyrhjuling på Bike satt kvar i låset. Helt fräckt klev han upp på den och körde iväg. En Bikeanställd följde efter och av slump dök polisen upp.

Det var på måndagsförmiddagen som den misstänkte, en man i 50-årsåldern från Skarborgstrakten, stal fyhjulingen från mc-butiken Bike i Trollhättan.

– En man gick in på området och satte sig på en fyrhjuling där nycklarna var i och började köra iväg, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare hos Trollhättepolisen.

Kom åkande

Stölden upptäcktes snabbt av en butiksanställd som hoppade upp på en annan mc och körde efter. På Lextorpsvägen fick han syn på en polisbil.

– Det var en ren slump vi kom åkande just då och fick se att en person vinkade på oss, säger områdespolis Matias Hasselström.

Vid det laget hade mannen på fyrhjulingen stannat och försökte istället fly till fots. Men Matias Hasselström sprang i kapp honom och misstänkt för tillgrepp av motorfordon fördes han till polishuset i Trollhättan.

Dömd flera gånger

– Vi känner mannen sedan tidigare. Han dömdes till skyddstillsyn för samma brott i mars och har en annan dom efter tillgrepp 2017. Nu tänkte vi utreda dagens stöld snabbt och det blir häktningsförhandling redan i morgon, tisdag, berättar Matias Hasselström.

Mannen är även misstänkt för andra brott, som narkotikabrott och olovlig körning.

Den misstänkte mannen anhölls av åklagare senare på måndagen och häktningsförhandling kan bli aktuell redan under tisdagen.