Polis stoppade bil – förare misstänkt för flera brott

Polisen stoppade en bil i centrala Trollhättan tidigt på måndagsmorgonen. Föraren greps misstänkt för en rad brott och de två passagerarna är misstänkta för narkotikabrott. När föraren skulle släppas fri så greps han igen.

ANNONS
|

Det var vid strax efter klockan 06 på måndagsmorgonen som polisen stoppade en personbil i centrala Trollhättan. Varför man stoppade bilen vill polisen inte gå in på på måndagsförmiddagen.

Föraren av bilen är nu misstänkt för en rad brott.

– Föraren är misstänkt för diverse brott. Han hade narkotika på sig och han var även påverkad när han körde, misstänker vi. Han har inget körkort och han hade även narkotika i bilen som vi misstänker var ämnad för försäljning, säger Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Vad för typ av narkotika och hur mycket var det?

ANNONS

– Jag går inte in på det i nuläget när han fortfarande hanteras som gripen.

Två passagerare

Föraren, en man i åldern mellan 20 och 25 och hemmahörande i området, är misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte, grov olovlig körning, drograttfylla och narkotikabrott eget bruk.

I bilen fanns också två passagerare. En minderårig man som färdades i bilen misstänks ha varit påverkad och har överlämnats till vårdnadshavare och sociala myndigheter. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Den andre passageraren, en mani 20-årsåldern, är misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott, både innehav och för eget bruk. Han släpptes och är inte gripen.

Är föraren känd sedan tidigare av er?

– Ja, det är han, säger Matias Hasselström.

Greps – igen

Mannen hördes under förmiddagen och skulle släpptes på fri fot. Men då greps och anhölls han på nytt.

– Han är anhållen, fast för ett helt annat brott. När han skulle släppas fri bestämde han sig att hota polismännen som släppte honom fri, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare.

Mannen är nu misstänkt för två fall av olaga hot. Han är hörd i ärendet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS