Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Polis stoppade bil – hittade taser

Polis kontrollerade en bil Trollhättan natten mot fredagen. Då hittade man en så kallad taser, en elpistol. Polisen tog också registreringsskyltarna från fordonet.

Det var vid 03-tiden natten mot fredagen som polisen kontrollerade en bil på Kronogården i Trollhättan. I denna färdades fyra män i 20- och 25-årsåldern.

Patrullen hittade då en så kallad taser, vilket är en form av elpistol. Detta meddelar polisen på sin hemsida. En anmälan om brott mot vapenlagen har upprättats och en av männen som färdades i bilen är misstänkt. Elpistolen har tagits i beslag.

– Det ska göras en teknisk undersökning på den för att se vad det är för typ av pickadoll. De kommer i olika utseenden och styrkor, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Skyltarna togs

Det ska också ha visat sig att bilen hade körförbud och brukandeförbud, vilket innebär att man inte betalt skatten på bilen. Polisen tog bort registreringsskyltarna på bilen på platsen.

– 1 736 hade man inte betalat på skatten. Det gör att vi har lov att avskylta bilen och ta registreringsskyltarna.

Polisen säger att generellt i sådana lägen så brukar bilinnehavaren få köra hem bilen. Sedan kan man betala in skatten och då få tillbaka skyltarna.

– Men kör man någon annanstans än till hemmaadressen så gör man sig skyldig till ytterligare brott.