Polisen kallades till en trafikolycka i Sjuntorp på måndagsmorgonen.
Polisen kallades till en trafikolycka i Sjuntorp på måndagsmorgonen. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen: ”Bilföraren inte längre misstänkt”

07.59 på måndagsmorgonen kom larmet om att en tioårig pojke på cykel hade blivit påkörd av en bilist i Sjuntorp. Polisen gick på måndagsförmiddagen ut med att bilens förare var misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, men undersökningen har lagts ned.

ANNONS

– Jag kan inte förstå att polisen går ut med sådana uppgifter. Direkt på platsen lämnade jag mina vittnesuppgifter till patrullen och föraren av bilen gjorde absolut inget fel. Det är en liten ort och rykten sprids fort. Cyklisten kom ut precis framför bilen i full fart medan bilisten körde sakta, säger ett vittne som körde i bilen bakom den som krockade med cykeln.

Polisen skrev på sin hemsida klockan 9.43 på måndagen att en tioårig pojke i korsningen Lilla vägen och Rådavägen i Sjuntorp blev påkörd av en bilist.

Enligt polisens hemsida blödde pojken näsblod och klagade på smärta i benet. Föraren av bilen, en kvinna i 60-årsåldern, ska då ha varit misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

ANNONS

– Utredningen är nedlagt och bilföraren inte längre misstänkt, säger Carl-Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan på torsdagseftermiddagen.

Han förklarar att när polisen startar en utredning så måste det finnas någon brottsrubricering.

– Initialt fick vi uppgifter om att en bilist kört på en cyklist och att en person blivit skadad och fick åka iväg med ambulans. I ett sådant läge börjar vi med att utreda vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, för att se om någon har begått ett brott, säger Carl-Anton Lindblom.

Detta ska alltså inte ha varit fallet i Sjuntorp på måndagsmorgonen.

LÄS MER:Cyklist påkörd av bil

ANNONS